Min tilnærming til terapi er integrativ, og bruker i all hovedsak elementer fra kognitiv atferds-, løsningsfokusert, systemisk, interpersonlig, emosjonsfokusert, og psykodynamisk terapi. Fra dette brede utvalget, har jeg tilgang til mange ulike terapeutiske verktøy og strategier, slik at jeg best mulig kan møte de mange ulike individuelle utfordringene hver enkelt pasient har.
Noen teknikker fokuserer på den rollen ubevisste elementer kan spille inn på problemene i våre liv, og er hovedsakelig rettet mot innsikt. Gjennom dette kan pasientene oppnå en dypere innsikt i hvordan tidligere erfaringer og relasjoner påvirker hvordan vi lever i dag. Noen ganger krever dette et fokus på å helbrede tidligere traumer, for slik å øke kapasiteten til å leve uten å være en slave av fortiden. Andre ganger kan det være mer hensiktsmessig å benytte kognitivt orienterte teknikker, spesielt i forhold til mer umiddelbare utfordringer ”her og nå”. Kognitive teknikker egner seg spesielt godt til å utvikle effektive strategier for mestre stressende tanker/følelser, og til slutt føre til varige endringer av atferd. Fokuset er på hvordan tanker kan påvirke følelser og handlinger. Når jeg jobber med familier eller par, kan aspekter ved begge tilnærmingene bli brukt, og det vil som regel inkludere et avgjørende fokus på både konfliktløsning og strategiutvikling. I tillegg til dette vil det også være hensiktsmessig å tilføre nye evner til å kommunisere, samt fokusere på den systemiske dynamikken i et par eller en familie. I systemisk arbeid vil teknikkene fokusere på å identifisere og endre relasjonelle, overførings-, og atferdsmønstre i systemet. Til slutt vil jeg bare understreke at den meningen vi tillegger omstendighetene i våre liv, er helt avgjørende for våre opplevelser og de valgene vi foretar. Så en grunnleggende strategi inkluderer å tilrettelegge for en støttende, innsiktsfull, og forstående relasjonell kontekst, slik at individene kan utforske, belyse, konfrontere og revurdere forståelsen av sine liv, livet generelt, og de begrensninger som er pålagt mulighetene i ”det å være i verden”.
Generelt sett er mitt mål å tilby et komfortabelt, emosjonelt støttende, og samarbeidende miljø, hvor det er mulig å fokusere på: tilegnelsen av emosjonell opplevelse; utvikle selvbevissthet og innsikt; endre pågående mønstre; og fremme forsterkede interpersonlige ferdigheter.
Utfordringer jeg kan hjelp med:
- Angst eller frykt
- Depresjon
- Identitet, eller selvfølelse/selvtillit
- Traumatiske hendelser og minner
- Relasjonelle problemer/konflikter
- Par- og ekteskapsrådgivning
- Ungdomskonflikter
- Kjønnsidentitet, og homofili
- Familieterapi
- Tilpasningsforstyrrelser / livsendringer
- Sorg og tap
- Stress- og sinnemestring
- Intimitet og seksuelle problemer
- Akademiske, arbeidsrelaterte, and karriere utfordringer
Jeg har også en del erfaring med oppfølging av mennesker som er utsatt for mye medieoppmerksomhet, slik som artister, komikere, skuespillere og andre kreative personer.
Par- og familieterapi i Oslo
I de fleste langvarige forhold vil en i perioder oppleve konflikt, sinne, mistillit, eller at kommunikasjonen blir utfordrende. For mange par kan det være skremmende å innse at deres måter å snakke sammen ikke lenger fungerer. Det å ikke lenger kunne snakke godt sammen, eller klare å løse viktige uenigheter, kan i verste fall føre til at en mister tilliten til hverandre, føler misnøye, henger seg opp i gamle argumenter, eller mister intimitet og seksuallivet. I par- og familieterapi er målet å skape en nøytral atmosfære, hvor alle parter føler at de blir ivaretatt. På denne måten kan terapirommet være en mulighet til å komme seg videre i forholdet, ved hjelp av ærlig kommunikasjon, muligheten til å utrykke sine individuelle behov, og gjennom å lære nye måter å løse konflikter på.
Rådgiving innhold kommer her.
Bedriftsveiledning innhold kommer her.
kursinnhold kommer her.